مشاوره حقوقي

طلاق توافقی، یک پیمان دو شگفت میان زوجین است که هر تاخت به نتیجه فرقت ورق شرایط مورد توافق هر دو طرف میرسند، البته در روند این طلاق نیز ممکن است مشکلات و اختلافاتی در مراحل قضایی، بر سر حق و حقوق زوجین، به نفس بیاد که در این موارد، وجود یک مشاور حقوقی کارآمد برای مشاوره حقوقی خانواده و شرایط طلاق می تواند این اختلافات را حل و منیف نماید.

با هویت کراهت طلاق در نظام مشروع ما، اما طلاق توافقی نسبت به طلاق یک طرفه، پیچیدگی های بسیار کمتر دارد و چندان زمانبر نمی باشد. بنا براین یکی از وظایف یک مشاور حقوقی خوب این است که بتواند پرونده های طلاق را به جهت طلاق توافقی، سوق دهد تا مشکلات و پیچیدگی های درتعقیب به قصد موکل یا موکلینش کمتر گردد.



طلاق توافقی

از آن جا که در قانون کشور ما، طلاق در پیوند زناشویی، به رسمیت شناخته شده است، یکی از انواع طلاق، همان طلاق توافقی است. این طلاق مشاوره حقوقی درمیان انواع طلاق، از جهت طی مراحل اجرایی، آسان ترین روند اجرایی را دارد. در واقع طلاق توافقی، سریع‌تر و کم هزینه تر و کم دردسرتر از سایر طلاق ها تحقق می یابد.


فرق شورای حل اختلاف با دادگاه



پروسه طلاق بهتر است با توافق زوجین صورت بگیرد.



فرآیند طلاق توافقی

در طلاق توافقی، همه شرایط و متغیرها، تابع توافق زن و شو می باشد. زوج وزوجه بایستی بر سر موضوعات و گزینه های پیش روی طرفین، با یک دیگر کنار بیایند. از آن جا که زن (زوجه) نسبت به مرد (زوج) حقوق و تکالیفی دارد و برعکس، در طلاق توافقی قبل از هر گونه اقدام رسمی و شرعی، طرفین یعنی زوجین، بایستی نسبت به این حقوق و تکالیف با یک دیگر به توافق برسند. قطعاً وجه تسمیه طلاق توافقی به همین توافق برگشت می باشد. توده آدم از عنوان طلاق توافقی، یک سوء حاصل دارند که گمان می کنند طلاق توافقی، به طلاقی اطلاق می گردد که طرفین (زوجین) بر سر متارکه با یک دیگر به تفاهم رسیدند. اکثر گمان می کنند به این وضعیت طلاق توافقی گفته می‌شود، در حالی که منظور از طلاق توافقی، این است که طرفین یعنی زن و زوج، بر سر حق و حقوق و مسائل فی اندرون قبل از بازگشت به دادگاه به توافق میرسند و سپس بر اساس این توافق نسبت به انجام موضوع طلاق توافقی اقدام می‌کنند.

حق و حقو�� فی لا در طلاق توافقی

از آن جا که ورق قانون مدنی، در زندگی زناشویی، مرد به عنوان نقیب خانواده محسوب می شود، لذا قانون بر مبنای فقه شیعه، برای زن در هستی چندمعنا، حقوقی را در نظر گرفته است. و ادای حقوق زن در تعهد مرد است. در طلاق توافقی بایستی پیش از اقدام رسمی در مورد طلاق توافقی، تکلیف حقوق زن محتوی مهریه و نفقه و جهیزیه و نیز نحوه تیمار از غلام مشترک و رویارویی پور چندمعنا در طلاق توافقی مشخص گردد.


مطالب مرتبط امروز

مشاور حقوقی تلفنی رایگان



طلاقی که با توافق زوجین انجام شود، روندی میسر تر و سریع تر دارد.



تنظیم توافق نامه کتبی

در فرآیند طلاق توافقی، اولین بار تکلم است از تنظیم توافق نامه کتبی، در این توقفگاه از طلاق توافقی، طرفین زناشویی نسبت به موارد و مسائل پیش بیان، به تفاهم میرسند و پس از به مرافقت رسیدن بر سر مسایل فی مابین، نحوه و کمیت و کیفیت توافق فی میان را یک به یک در متن توافق نامه کتبی درج می کنند. چم با تنظیم توافق نامه کتبی که هر یک از موارد مشتمل مهریه، نفقه، جهیزیه، نگهداری مشاوره حقوقی غلام و بازدید فرزند در بندهای جداگانه توافق نامه، اصرار آن ها منصوب کردن گردیده است. اولین مرحله طلاق از نوع توافقی، با امضای طرفین و با تایید شاهدان در ذیل توافق نامه، خاتمه می یابد. یکمین مرحله طلاق با توافق زوجین، اصلی ترین و مهم ترین گام در این نوع طلاق می باشد.

در واقع با تنظیم و امضای توافق نامه، طلاق توافقی بر ریل صحیح به حرکت در آمده است. تاختمین منزل از طلاق توافقی عبارت است از نظم دهی دادخواست.







مرحله تنظیم دادخواست

فرم دادخواست در عوض طلاق از نوع توافقی، فرم مخصوصی است که مختص این نوع طلاق، پیش بینی شده است و باید درون رجوع به دادگاه خانواده، فرم مربوطه را به طور ژرف نگر و کامل پر کرد و همه مواردی را که مشاوره حقوقی در موافقت نامه کتبی درج شده است، در فرم دادخواست نیز قید گردد.

شایان ذکر است که عنوان دادخواست مخصوص طلاق توافقی در عدلیه، دادخواست رسمی ص دور گواهی نامه عدم امکان سازش می باشد. سپس دادخواست تنظیمی به انضمام توافق نامه کتبی و کپی سند از دوراج و کپی شناسنامه های طرفین به دفتر دادگاه پیش کش کردن می‌گردد. در طلاق توافقی جهت انتظام دادخواست، زوجین بایستی تصویر همه صفحات شناسنامه ها و نیز تصویر همه صفحات عقد نامه را پیش بینی و پیوست نمایند. و پس از اقاله تمبر به مبلغ معین، پاپوش در شعبه ثبت می شود.

لازم به ذکر است که از زمان شروع به کار دفتر خدمات الکترونیک قضایی، بخشی از مراحل اداری طلاق با توافق زوجین، از سبیل مرکز مزبور انجام پذیر می باشد.



رسیدگی به درخواست طلاق توافقی از سوی دادگاه

دادگاه خانواده و قاضی مربوطه، زوجین را به مراکز مشاوره خانواده معرفی می کند. شایان روشن سازی است که در طلاقی که با توافق زوجین باشد، طبق قانون مصوب حمایت از خانواده، مشاوره خانواده توقفگاه ای از مراحل این طلاق است که در نظر گرفته شده است.

در مرکز مشاوره‌ای که پاپوش طلاق توافقی به آن مرکز ارجاع داده شده است، جلسه صلح و آشتی برای زوجین تشکیلمی‌دهند و در صورت نافرجامی، نتیجه جلسه با ذکر دلیل زوال سازش از سوی مشاور مرکز مربوطه، طی صورت جلسه تنظیمی، به دادگاه جهت ادامه روند طلاق اعلام می گردد.



معرفی به پزشکی قانونی

در دفعه بعدی، پس از اخذ نظریه مشاوره خانواده از سوی دادسرا، زوجه برای آزمایش بارداری به مرکز پزشکی قانون نواز معرفی می گردد. پزشکی قانونی در راستای روند طلاق، زوجه را به آزمایشگاه هدایت نموده و پس از اخذ نتیجه آزمایش، و در صورت منفی بودن پاسخ، عدلیه مبادرت به ص دور گواهی لاوجود امکان سازش می نماید.



ابلاغ رای دادگستری

در دفعه بعدی روند طلاق، رای دادگاه به زوجین ابلاغ می گردد. و زوجین به دفتر خانه رسمی جهت طلاق، هدایت می شوند. و دفتر خانه پس از ثبت طلاق، و جاری نمودن صیغه طلاق مراتب را به دادگستری اعلام می نماید.


منبع:

مشاوره حقوقی


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *